Audi Haaksbergen.

AUDI AG is de Duitse autofabrikant van het merk Audi. Het bedrijf uit Ingolstadt is sinds 1965 een onderdeel (99,95%) van Volkswagen AG, de overige 0,05% staan genoteerd aan de Deutsche Börse. De naam komt van de achternaam van de oprichter, August Horch, waarvan Audi de Latijnse vertaling is.

Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz-werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar kwam er een einde aan deze samenwerking. Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geldverslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909. August Horch wilde vervolgens met een investering van een vermogende vriend een nieuwe autofabriek starten maar kon zijn eigen naam daar niet meer voor gebruiken omdat zijn ex partners de naam Horch inmiddels als handelsmerk hadden gedeponeerd. De tienjarige zoon van deze vermogende vriend hoorde het gesprek hierover tussen zijn vader en August Horch aan en zei tegen deze: “Horch is in het Latijn Audi, waarom noemt u de nieuwe fabriek niet Audi? De merknaam was geboren.

Autobedrijf Temminghoff in Haaksbergen, Twente (Overijssel), is specialist in de verkoop, het onderhoud en de service van het merk Audi. Of het nu gaat om regulier onderhoud, een kleine of een grote beurt, maar ook voor het vervangen van een distributieriem is Autobedrijf Temminghoff het juiste adres in Haaksbergen voor uw Audi. Ook kunt u bij ons terecht voor de APK keuring van uw Audi. Wij zijn geen officiële merkdealer, maar beschikken door onze jarenlange ervaring met het merk Audi over de know-how van dit toonaangevende merk. Onze website www.temminghoff.nl/autoaanbod is dagelijks actueel wat betreft ons aanbod jonge Audi’s. Uiteraard kunnen wij u ook voorzien van een nieuwe Audi, naar uw wens samen te stellen.

Kom dan ook eens langs in het Twentse Haaksbergen, waar gastvrijheid voorop staat en wij u vrijblijvend kunnen informeren over het prachtige merk Audi en haar toonaangevende modellen als de A1, A3, A4, A5, A6, A8, R8 en natuurlijk de prachtige SUV’s als de Q1, Q3, Q5 en Q7!

Uw specialist in Audi Autobedrijf Temminghoff, Bouwstraat 1, 7483PE HAAKSBERGEN ( Twente, Overijssel ) Tel.nr.  Verkoop 053-5724121 Email: verkoop@temminghoff.nl Werkplaats 053-5727897 Email: werkplaats@temminghoff.nl

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. VAKANTIE: