Fabrieksgarantie

Als u een nieuwe auto koopt krijgt u afhankelijk van het merk een aantal jaren fabrieksgarantie op uw aankoop. Uiteraard ook bij Autobedrijf Temminghoff. Daarmee heeft u de zekerheid dat eventuele defecten aan uw auto worden verholpen door het desbetreffende merk. In principe worden alle mankementen door de garantie gedekt, tenzij wordt bewezen dat de defecten door ondeugdelijk of verwijtbaar gebruik zijn ontstaan of als het gaat om slijtage onderdelen.

Stel dat uw nieuwe auto kapot is gegaan binnen de garantieperiode. Het enige dat u hoeft te doen is met uw klacht naar de merkdealer van het merk dat u gekocht heeft te gaan en te vragen om reparatie onder garantie. De merkdealer zal volgens de geldende garantiebepalingen het defect aan uw auto moeten verhelpen. Ook als u uw auto niet daar hebt gekocht. Uiteraard staan wij u terzijde bij een eventuele garantieclaim.

“ U kunt uw auto kopen bij
een merkdealer, maar wij
kunnen deze vaak goedkoper
leveren met dezelfde
fabrieksgaranties en betere en persoonlijkere service ”
De garantiedekking gaat nog verder. De dealer kan de garantiewerkzaamheden evenmin weigeren als u de auto niet bij hem of een andere dealer van het merk in onderhoud hebt gehad. De enige eis die nog gesteld mag worden is dat de werkzaamheden vakkundig en volgens de voorschriften van de fabrikant, met originele of gelijkwaardig aan originele onderdelen zijn uitgevoerd.

Dat kan dus bij een merkdealer, maar ook bij een niet merkgebonden als bijvoorbeeld een BOVAG- BOSCH- ABA of regulier universeel autobedrijf, zoals wij.

Oftewel regels om voor garantie in aanmerking te komen en u verplichten om uw auto binnen de garantieperiode bij een merkdealer of servicebedrijf van het merk te onderhouden, zijn ongeldig. Als u dus via ons een nieuwe auto koopt, dan kunt u binnen de geldende garantietermijn aanspraak maken op de voor het merk geldende fabrieksgarantie. Dat kunt u doen bij de merkdealer bij u in uw regio maar ook als u binnen de garantieperiode gaat verhuizen en uw auto in een andere stad wilt laten onderhouden. Ook dan hebt u gewoon recht op garantie. Mits de auto natuurlijk zijn reguliere onderhoud heeft gehad.

Concluderend: Autobedrijf Temminghoff kan u in principe alle nieuwe auto’s leveren onder dealercondities, u kunt daarbij te allen tijde aanspraak maken op de officiele fabrieksgarantie, deze is namelijk gekoppeld aan de auto en niet aan de regio waar u de auto aanschaft of onderhoudt. Klopt u met uw auto aan bij de merkendealer in uw regio en valt uw auto nog binnen de garantietermijn, maar hebt u uw auto niet bij die dealer gekocht en onderhouden? Dan zal hij u nog steeds moeten helpen, binnen de voor het merk geldende bepalingen.

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. VAKANTIE: